Jobplan: V afviser beskyldning om pumpede tal

Arbejdsmarkedsstyrelsens gennemgang af Venstre beskæftigelsesoplæg kunne minde om fandens læsning af biblen.

Sådan lyder budskabet fra Venstres arbejdsmarkedsordfører, Hans Andersen, der kalder beregninger af partiets jobplan for "bestilt arbejde" fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

Arbejdsmarkedsstyrelsen - der hører under Beskæftigelsesministeriet - har i et notat regnet sig frem til, at Venstres forslag til en oprydning i beskæftigelsessystemet langt fra kan give de fire milliarder kroner, som Venstre hævder.

- Ministeren (Mette Frederiksen, red.) har bestilt det her arbejde hos Arbejdsmarkedsstyrelsen, og det er så hendes kommentar til vores udspil, siger Hans Andersen

Spørgsmål: Men er det forkert?

- Det er absolut ikke dækkende. For Arbejdsmarkedsstyrelsen forholder sig jo ikke til, hvad der sker, når vi får mennesker i arbejde. Den vurdering lægger de ikke ind over det. De regner på enkelte elementer af de konkrete forslag, vi har, siger Hans Andersen.

Ifølge Venstres plan vil der - hvis planen gennemføres til sidste komma - være fire milliarder kroner at hente på reformer af beskæftigelsessystemet.

Men det kræver, at regeringen genindfører det kontanthjælpsloft og starthjælpen til indvandrere, som regeringen har stemplet som "fattigdomsydelser", og som den afskaffede som noget af det første efter magtovertagelsen.

Hans Andersen fremhæver desuden, at en del af de fire milliarder hentes hjem under forudsætning af, at flere kommer i arbejde.

Spørgsmål: Hvor mange flere skal så komme i arbejde, hvis I skal nå op på de fire milliarder kroner i besparelser?

- Det vil jeg ikke i dag give et meget præcist bud på, siger Hans Andersen.

- Det afhænger jo af, hvor meget man sparer på beskæftigelsesindsatsen og hvor mange, der kommer i arbejde, siger han.

A-kassernes Samvirke var i weekenden ude og kalde Venstres forslag om at spare fire milliarder kroner "urealistisk".

En beskyldning, som Venstre parerer ved at fremhæve, at a-kasserne ikke havde læst Venstres forslag til ende, og at de derfor har misforstået konceptet.

/ritzau/

Dagens Gossip