Jobrotation fik Sanni i arbejde

- Efter en periode med ledighed blev jeg kontaktet af Kvickly, som tilbød mig et jobrotationsvikariat på et år, fortæller Sanni, hvis ansvarsområde nu er ”Mad ud af huset” og smørrebrød.

Varehuschef i Kvickly i Haderslev, Lars Skovhus, var ikke i tvivl om at ansætte Sanni. Hun er nemlig så effektiv, at hun tjener sin egen løn hjem. Ud over Sanni er fire andre vikarer blevet ansat. De fire er ledige borgere, som med ordningen har fået en fod indenfor på arbejdsmarkedet.

Og også for varehuset er ordningen en fordel:

- Ordningen giver os mulighed for at sende ansatte på kursus, uden at vi kommer til at mangle hænder, forklarer Lars Skovhus.

Morden Hansen fra Jobcentretes Virksomhedsservice fortæller, at jobrotations-ordningen er en win-win situation for virksomhederne.

- Dels får de faste medarbejdere et uddannelsesløft, og den vikar, der kommer, bliver lønnet med en jobrotationsydelse betalt af staten svarende til overenskomstmæssig løn. Der er altså ingen økonomiske udgifter for virksomheden forbundet med ordningen.

Jobrotationsprojektet ”Kompetencer i vækst” startede i Haderslev Kommune i 2011. Baggrunden var et generelt efterslæb på efteruddannelsesområdet i kommunen – et efterslæb, som jobrotationsordningen kunne være med til at indhente.

Jobrotation er et tilbud til både private og offentlige arbejdspladser. Omkring 400 medarbejdere rundt omkring i kommunen har fået et uddannelsesløft, og cirka 120 ledige har fået job, enten midlertidigt eller – for de heldige som Sanni – i en længere periode.

For kommunen, som ellers betaler 70 procent af dagpengeudgifterne til de ledige, har der været en nettobesparelse på sammenlagt 6,4 millioner kroner.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip