Jobudsigt giver boom i ansøgere til sygeplejerskeuddannelsen

Som sygeplejerske er der kun tre procents ledighed for nyuddannede, og sygeplejerskeuddannelserne hører til i gruppen af uddannelsessteder, der har hentet langt flere ansøgninger hjem i løbet af det seneste år. 25 procent flere søgte ind for at blive sygeplejerske i år i forhold til 2012.

Og ser man på uddannelsen i Thisted, har hele 62 procent flere forsøgt sig med at komme ind i år. Her skal næsten tre ansøgere nu kæmpe om hver studieplads.

Udviklingen har ifølge Erik Knudsen, formand for rektorerne på landets syv professionshøjskoler, som uddanner sygeplejersker, flere årsager.

»Det spiller en betydelig rolle for mange af de unge, der søger ind på sygeplejerskeuddannelsen, at de stort set kan regne med at kunne få et job, allerede når de er i gang med de sidste eksaminer. En ledighed blandt nyyddannede helt nede på tre procent tiltrækker mange unge. Det spiller også ind, at der ligger sygeplejeskoler i de dele af Danmark, hvor der ellers ikke er så mange muligheder for at tage en videregående uddannelse. Det giver unge, som gerne vil blive i lokalområdet, en chance,« siger han til Jyllands-Posten.

Blandt de erhverv, hvor der er størst dimittend-ledighed er ingeniørfaget, hvor 28 procent i gennemsnit går ledige i op til et år, mens også arkitekter har det svært med 53,2 procents ledighed det første år, bibliotekarer med hele 62,4 procents ledighed, HA-uddannede med 49,1 procents ledighed og teologer med 44,1 procent.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip