Joe Biden: Israels bosættelser ødelægger potentiel fred

Den amerikanske vicepræsident, Joe Biden, beder søndag den israelske regering vise, at den støtter en tostatsløsning ved at stoppe med at opføre nye bosættelser.

- Israels regerings systematiske udvidelse af bosættelser, legalisering af disse, og overtagelse af områder ødelægger efter min mening mulighederne for en tostatsløsning, siger Biden i en tale til den proisraelske organisation American Israel Public Affairs Committee.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Joe Biden siger også, at han er uenig med Israels premierminister, Benjamin Netanyahus, påstand om, at nye bosættelser ikke vil påvirke forsøg på at finde en løsning på den mangeårige israelsk/palæstinensiske konflikt.

- Bibi (Netanyahu) tror, de to ting kan gå hånd i hånd. Det tror jeg virkelig, at han er overbevist om. Men det tror jeg ikke, siger Biden.

Biden siger under talen, at han i stedet tror, at konflikten er på vej mod en løsning, der ikke indebærer to stater. Og den løsning tror Biden ikke på.

- Der findes ikke politisk vilje blandt hverken israelere eller palæstinensere til at bevæge sig fremad med seriøse forhandlinger. Og det er utroligt skuffende, siger Biden.

Joe Biden mødtes tidligere i marts med Israels præsident, Shimon Peres, premierminister Benjamin Netanyahu, og den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas.

En bølge af vold i Israel og i de besatte palæstinensiske områder har ført til drab på over 200 palæstinensere og israelere siden oktober sidste år. Langt de fleste er palæstinensere.

Flertallet af palæstinenserne er dræbt af israelske sikkerhedsstyrker i forbindelse med knivstikkeri, skyderi eller påkørsler.

Benjamin Netanyahu sagde sidste år, at Israel havde opgivet en tostatsløsning. Efterfølgende trak han lidt i land.

Forhandlinger mellem parterne er brudt sammen flere gange. Årsagen var senest, i 2014, at Israel fortsatte udvidelser af bosættelser på den besatte Vestbredden.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip