Jødisk samfund til politikerne: Hold fokus på sikkerhed

Hvad vidste regeringen om beskyttelsen af det jødiske mindretal forud for terrorangrebet i København i midten af februar? Og hvad vidste statsministeren personligt om beskyttelsen af synagogen i Krystalgade?

Alt sammen spørgsmål, som fylder væg-til-væg på Christiansborg i disse dage, efter at myndighederne nu har redegjort for deres ageren før, under og efter de dramatiske timer 14.-15. februar, og efter at Justitsministeriet tirsdag fremlagde en stribe interne mails om forløbet.

Men nu opfordrer Det Jødiske Samfund i Danmark politikerne til "at holde fokus" på det, man mener, er det vigtigste spørgsmål: Hvordan terrorhandlinger fremover bedre kan undgås.

Det siger formanden for det Jødiske Samfund, Dan Rosenberg Asmussen:

- Jeg forstår til fulde behovet for, at man tager en politisk diskussion af hvem, der vidste hvad hvornår efter så voldsom en hændelse. Det handler om politisk tillid, siger han.

- Men når det er sagt, så synes jeg, at man skal forsøge at holde fokus på det, der er sagens kerne, nemlig: Hvordan vi i fremtiden undgår terrorhandlinger med tab af menneskeliv, siger han og fortsætter:

- Jeg tror, at der ligger en svær diskussion foran os på det punkt, og den skubber man altså foran sig i øjeblikket.

Onsdag skal justitsminister Mette Frederiksen (S) svare på en byge af spørgsmål fra oppositionen om terrorangrebet i København, hvor gerningsmanden Omar El-Hussein nåede at dræbe to mennesker, før han selv blev skudt ned af politiet.

/ritzau/

Dagens Gossip