Jødisk Samfund utilfredse med bevogtning

Skrevet af admin

06/05/2015

Dagens topnyheder

Efter terrorangrebet mod krudttønden den 14. februar gik der næsten fire timer, før politiet på anmodning af Politiets Efterretningstjeneste (PET) var på plads med fast bevogtning med to politifolk ved den jødiske synagoge i Krystalgade.

Det er konklusionen på Rigspolitiets 140 sider lange redegørelse af forløbet, som blev offentliggjort onsdag aften af justitsminister Mette Frederiksen (S).

I den mellemliggende periode havde Det Jødiske Samfund om eftermiddagen bedt politiet om beskyttelse til en stor konfirmationsfest i synagogen i Krystalgade, men alligevel blev der først etableret fast bevogtning ved synagogen ud på aftenen.

Og det afføder kritik fra Det Jødiske Samfund.

- Vi har på intet tidspunkt haft den forventning, at politiet skulle bevogte en tom synagoge, siger formanden for Det Jødiske Samfund, Dan Rosenberg Asmussen.

- Men intentionen med vores henvendelse var selvfølgelig, at der var politi på plads, da konfirmationsfesten går i gang. Politiet kommer først på plads 20 minutter til en halv time efter, at festen begynder, og det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, siger Asmussen.

- Men man skal også huske, at der er politi til stede på det tidspunkt, hvor morderen dukker op. Og tilstedeværelsen af Dan Uzan og de politimænd gør, at man forhindrer en langt større tragedie end at Dan Uzan mister livet, afslutter formanden.

Ved pressemødet onsdag, hvor Rigspolitiets redegørelse blev offentliggjort, rettede Mette Frederiksen en skarp kritik af den tid det tog politiet at bevogte synagogen.

- Det er for lang tid. Det er selvsagt ikke tilfredsstillende, fastslog justitsministeren.

/ritzau/