Jønke scorer kassen på bibliotekspenge

Hells Angels-rockeren Jørn 'Jønke' Nielsen selvbiografier, hvor han blandt andet går i detaljer om den koldblodige likvidering af rocker-rivalen 'Makrellen', er populære.

Faktisk så populære, at HA'eren hvert år siden 1992, ifølge Kulturministeriets opgørelse over biblioteksafgift, i gennemsnit har kunnet sætte 46.557,44 kroner ind på kontoen. Samlet set løber det op i 1.024.263,75 kroner, skriver metroxpress.

Ifølge Martin Henriksen, som er udlændinge- og integrationsordfører for Dansk Folkeparti, er den offentlige pengestrøm til 'kriminelle forfattere' et problem, da det er med til at tegne et forvrænget billede af virkeligheden.

- Denne type litteratur kan være med til at forherlige både folk og metoder i kriminelle kredse. Og en konsekvens kan være, at det tiltrækker unge mennesker, fordi de får tegnet et ensidigt og positivt billede af en forvrænget virkelighed, siger han til metroxpress.

I USA og Australien har man - netop for at undgå litteratur af denne art - smækket kassen i, så udgivelser, der omhandler kriminelle forhold, ikke får en rød reje i statsstøtte. En 'gylden middelvej' lyder det fra Martin Henriksen.

I regeringen er man knap så begejstret for ideen, som man kalder en indskrænkelse af ytringsfriheden.

- Vi kan ikke begynde at stigmatisere mennesker, bare fordi de tidligere har været straffet. Og det vil det være, hvis vi går ind og censurerer i forhold til de emner, der må skrives om, siger politisk kulturordfører for Socialdemokraterne Mogens Jensen til metroxpress.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip