Jønke scorer kassen på bibliotekspenge

Hells Angels-rockeren Jørn 'Jønke' Nielsen selvbiografier, hvor han blandt andet går i detaljer om den koldblodige likvidering af rocker-rivalen 'Makrellen', er populære.

Faktisk så populære, at HA'eren hvert år siden 1992, ifølge Kulturministeriets opgørelse over biblioteksafgift, i gennemsnit har kunnet sætte 46.557,44 kroner ind på kontoen. Samlet set løber det op i 1.024.263,75 kroner, skriver metroxpress.

Ifølge Martin Henriksen, som er udlændinge- og integrationsordfører for Dansk Folkeparti, er den offentlige pengestrøm til 'kriminelle forfattere' et problem, da det er med til at tegne et forvrænget billede af virkeligheden.

- Denne type litteratur kan være med til at forherlige både folk og metoder i kriminelle kredse. Og en konsekvens kan være, at det tiltrækker unge mennesker, fordi de får tegnet et ensidigt og positivt billede af en forvrænget virkelighed, siger han til metroxpress.

I USA og Australien har man - netop for at undgå litteratur af denne art - smækket kassen i, så udgivelser, der omhandler kriminelle forhold, ikke får en rød reje i statsstøtte. En 'gylden middelvej' lyder det fra Martin Henriksen.

I regeringen er man knap så begejstret for ideen, som man kalder en indskrænkelse af ytringsfriheden.

- Vi kan ikke begynde at stigmatisere mennesker, bare fordi de tidligere har været straffet. Og det vil det være, hvis vi går ind og censurerer i forhold til de emner, der må skrives om, siger politisk kulturordfører for Socialdemokraterne Mogens Jensen til metroxpress.

Dagens Gossip