Jørgen Leth: Jeg tror mere på Tyler end på Fuentes

Også den mangeårige cykelkommentator på TV2 Jørgen Leth står tilbage med det spørgsmål, efter Eufemiano Fuentes tirsdag sagde, at han aldrig havde haft noget med Bjarne Riis at gøre, hvilket var en helt anden udlægning, end Hamilton ellers har leveret.

- Personligt mener jeg selv, at Tyler Hamilton er mest troværdig, siger TV2’s cykelkommentator Jørgen Leth, men understreger, hvor svært det er at tage standpunkt i en sag, hvor han ikke kender aktørerne personligt.

Dopinglægen Eufemiano Fuentes sagde foran retssalen i Spanien, at han aldrig havde mødt den danske holdejer Bjarne Riis, mens selv samme Riis hele tiden har nægtet ethvert forhold til Fuentes.

- Det hele er oppe i luften efter min mening. Riis har stadig ikke sagt noget, så jeg synes stadig, det er mere interessant at få hans kommentar end min, og at han begynder at svare lidt, så vi ikke sidder og bokser frem og tilbage, siger Leth.

Så selvom tavlen synes at være visket ren hos Bjarne Riis, der længe har været under anklage for at have medvirket til, at hans ryttere dopede sig med hjælp fra den spanske dopinglæge, så nærmer sagen sig nu et spørgsmål om troværdighed.

- Det er fint, hvis trykket letter på Riis, og det er kun godt, hvis det er rigtigt. Men hvor troværdig er Fuentes, lyder det uoverbevist fra Jørgen Leth.

Han har fulgt cykelsporten tæt i årevis og kommenterer Tour de France på TV2 til juli. Men siden han sidst kommenterede Tour de France, har en lang række cykelryttere fra den absolutte verdenstop indrømmet at have brugt præstationsfremmende midler som aktive ryttere, heriblandt amerikanske Tyler Hamilton, der i november stod frem og fortalte, at han aldrig havde fået kontakt til Eufemiano Fuentes uden Bjarne Riis’ hjælp.

Bjarne Riis har været tavs om Hamiltons beskyldninger, siden de kom frem sidste år. I mellemtiden er danske Michael Rasmussen, der i en periode har kørt for Riis, stået frem og har indrømmet brug af doping, og der spekuleres i, at han til antidopingmyndighederne måske også har talt om forhold i tiden på Bjarne Riis’ mandskab.

 

Dagens Gossip