Johanne advarer Corydon: Husk I er en mindretalsregering

Det kan godt være, at finansminister Bjarne Corydon (S) mener, at Enhedslisten må besinde sig, hvis partiet skal indgå i en finanslovaftale, men det bider ikke på Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

Forud for mandagens forhandlinger om næste års statsbudget advarer hun således Corydon om, at han også er nødt til at rykke sig, hvis der skal indgås en aftale. For regeringspartierne sidder trods alt ikke alene på et flertal i Folketinget.

- Regeringen kan jo ikke bare komme og sige: I skal gøre præcis, hvad vi siger. Det er jo en mindretalsregering. Det må de jo huske på, siger Johanne Schmidt Nielsen.

Hun har siddet til møde i Finansministeriet både fredag og søndag, uden at man ifølge parterne er kommet tættere på en aftale.

Johanne Schmidt-Nielsen slår dog også fast, at der ikke er tale om et decideret sammenbrud i forhandlingerne.

- Vi kommer selvfølgelig til alle de forhandlinger, vi bliver inviteret til. For vi vil meget gerne lave en fælles finanslov sammen.

- Vi har tænkt os at bide os fast i forhandlingsbordet og blive ved og ved og ved. Og det gør vi, fordi vi synes, det er så vigtigt at få Danmark tilbage på rette spor, siger hun.

Hun langer ud efter regeringen, fordi hun mener, at den i sine to første leveår har skåret ned i forhold til de ledige og de syge for i stedet at bruge pengene på selskabsskattelettelser.

- Vi synes, at det er fair og rimeligt og på tide, at vi får startet en genopretning af velfærden, siger hun.

Enhedslisten har tre krav til forhandlingerne. Der skal ansættes flere pædagoger, lærere og personer i ældreplejen. Der skal skabes offentlige og private job via en grøn omstilling. Og så skal uligheden mindskes.

/ritzau/

Dagens Gossip