Johanne risikerer at ryge ud af Folketinget

Enhedslistens bagland gav ikke ved dørene i forhold til partiets helt store stemmesluger, Johanne Schmidt-Nielsen.

De delegerede på Enhedslistens årsmøde har afvist et forslag, der ville have betydet, at Johanne Schmidt-Nielsen kunne have fortsat i Folketinget efter næste valg.

Forslaget ville have gjort op med partiets særlige rotationsprincip der betyder, at partiets medlemmer af folketinget ikke kan genopstille til en ny periode efter syv år.

For Johanne Schmidt-Nielsens vedkommende betyder det, at hun ikke kan genopstille til næste folketingsvalg, hvis statsminister Helle Thorning-Schmidt skulle vælge at skubbe valgdagen længst muligt til efteråret 2015.

Ændringsforslaget - som mange har kaldt "lex Johanne" - gik ud på, at gøre en undtagelse fra rotationsreglen så folketingsmedlemmer og spidskandidater skal have lov til at genopstille, hvis der er mindre end seks måneder til, at folketingsvalget senest skal udskrives.

Argumentet var, at seks måneder ville være for kort tid for nye kandidater at ruste sig til en valgkamp.

Et argument, der faldt på et stengulv hos modstanderne:

- Jeg synes, det er et pinligt forslag. Det er flovt, at vi sælger ud af arvesølvet, fordi vi lige nu står i den her situation, lød det forud for afstemningen fra Gunna Starck.

Tilhængerne af forslaget afviste, at forslaget er et forsøg på at kaste en redningskrans ud til Johanne Schmidt-Nielsen.

- Jeg synes, man skal se bort fra mediernes fokus på "lex Johanne" og stemme for forslaget, fordi det er fornuftigt, sagde partiets folketingskandidat og politisk rådgiver, Pelle Dragsted.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip