Johanne Schmidt: Et kæmpe tilbageskridt for ligestillingen

Den melding ryster Johanne Schmidt-Nielsen (Ø), ligestillingsordfører i støttepartiet Enhedslisten.

»Det er et kæmpe tilbageskridt for ligestillingen. Jeg synes, det er besynderligt, at regeringen har skiftet holdning, og jeg kan ikke finde på et eneste godt argument for, at fædre ikke skal have samme barselsrettigheder som mødre,« siger hun.

Øremærket barselsorlov til fædre er en del af regeringsgrundlaget, så det giver ingen mening, at regeringen nu har ombestemt sig, mener Johanne Schmidt-Nielsen.

»De plejer at sige, at regeringsgrundlaget er helligt, men det er det åbenbart ikke, når det gælder ligestilling. Det er helt uforståeligt, og jeg vil kræve en forklaring fra regeringen,« siger Enhedslistens ordfører.

Berlingske Nyhedsbureau erfarer, at den øremærkede fædrebarsel skal erstattes af en bonusordning, hvor fædrene belønnes økonomisk for at tage barselsordning. Bonussen svarer til 100 kroner om dagen fra sjette til og med 12. uges barselsorlov.

»Jeg vil se nærmere på forslaget. Det muligvis et skridt i den rigtige retning, men vi mener grundlæggende, at man bør ligestille forældrene, så de har samme rettigheder,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Dagens Gossip