Johanne Schmidt: Finanslov er klar søndag

Noget skal gå galt, hvis den samlede aftale om finansloven ikke præsenteres søndag af regeringen og Enhedslisten.

Den politiske ordfører fra Enhedslisten, Johanne Schmidt-Nielsen, afslørede lørdag i en bisætning, at hun regner med, at den samlede aftale bliver fremlagt søndag.

- Du må se den samlede finanslov, når den bliver præsenteret, i morgen går jeg ud fra, sagde hun ved præsentationen af en del af finansloven, en socialpakke om blandt andet børnecheck til enlige og flygtninge.

Hun ville derimod ikke afsløre tidspunktet for Enhedslistens hovedbestyrelsesmøde. Partiets aftale med regeringen skal godkendes i hovedbestyrelsen, før aftalen præsenteres.

Sidste år holdt hovedbestyrelsen det tilsvarende møde i Provianthuset i forbindelse med Christiansborg, mens pressen ventede udenfor.

I år er det sværere at finde ud af, hvor og hvornår hovedbestyrelsen holdet sit afgørende møde.

En følgegruppe fra hovedbestyrelsen har undervejs i forhandlingerne med regeringen kigget Enhedslistens forhandlere over skuldrene.

Dermed skulle der ikke komme de store overraskelser for hovedbestyrelsen, som har mulighed for at nedstemme aftalen om finansloven, statens budget for 2013.

Under den tidligere socialdemokratiske statsminister Poul Nyrup Rasmussen skete det, at hovedbestyrelsen i Enhedslisten underkendte en aftale.

 

Dagens Gossip