Johanne Schmidt-Nielsen sætter sit kryds: EL står til succesvalg

Enhedslisten satser på solid fremgang ved kommunalvalget, så partiet repræsenteres i så mange af landet 98 kommuner som muligt.

Det siger partiets politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, som stemmer i Korsgadehallen på Nørrebro i København.

- Jeg har stemt på en personlig kandidat. Det er i hvert fald én, der er medlem af Enhedslisten, og det er en kvinde, siger Johanne Schmidt-Nielsen til Ritzau.

Hun håber, at partiet får valgt mange byrødder.

- Hvis vi bliver valgt ind i mange kommuner og regioner, så får vi mere styrke til at arbejde for, at når vi bruger skattekroner til at renovere børnehaver og plejehjem, så bliver arbejdspladserne på danske løn- og arbejdsvilkår, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Enhedslisten spås som valgets store vinder. I København har meningsmålinger vist, at partiet står til at få godt hver femte stemme - næsten på højde med Socialdemokraterne.

Liste Ø bruger 1,6 millioner kroner på at støtte sin københavnske spidskandidat, Morten Kabell.

Enhedslisten ventes at blive Københavns næststørste parti, så partiet vælger borgmesterpost nummer to, hvor Kabell ventes som teknik- og miljøborgmester.

Det ser også lyst ud i provinsen. I Aarhus spås Enhedslisten at vinde tre mandater i byrådet mod nu et, i Odense fra et til fire, mens partiet får to i Aalborg, hvor veteranen Per Clausen stiller op for at få liste Ø valgt ind for første gang i landets rødeste by.

Enhedslisten spås et reelt kommunalt gennembrud med mindst 100 valgte byrødder. Partiet opstiller i 85 af landets 98 kommuner. Fremgangen vil fuldstændig forandre partiet, har den afgående borgmester i København, Mikkel Warming, spået.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip