Johanne Schmidt: Send ikke flygtninge tilbage til Tyskland

Johanne Schmidt-Nielsen, Enhedslistens politiske ordfører, opfordrer Danmark til at hjælpe Tyskland med flygtningesituationen.

Meldingen kommer efter, at Tyskland i weekenden åbnede landets grænser for de mange flygtninge, der har været strandet i Ungarn, og efter at flygtninge søndag ankom til Danmark med færge og tog fra Tyskland.

- Først og fremmest er opgaven at sørge for, at de flygtninge, der kommer til Danmark, får den tryghed, den mad, og den seng de har behov her og nu.

- Dernæst mener jeg, at Danmark bør behandle disse menneskers asylansøgninger frem for at forsøge at få dem sendt tilbage til Tyskland, eftersom Tyskland har påtaget sig en meget stor opgave i forhold til at hjælpe de mange mennesker, som er tvunget på flugt.

- Alt dette understreger, at vi i Europa skal finde en fælles og solidarisk fordeling af de flygtninge, der kommer hertil.

- Det er ikke rimeligt eller realistisk, at de lande, som tilfældigvis har de ydre grænser i EU, skal behandle alle asylansøgninger, siger Johanne Schmidt-Nielsen til Ritzau.

Hun er ikke nervøs for, at der de kommende dage kommer endnu flere flygtninge til Danmark.

- Vi er i Danmark ikke ved at knække sammen under flygtningepres. Det er klart, at kommunerne er presset, især i forhold til at skaffe boliger, men selvfølgelig kan Danmark tage sin del af ansvaret. Vi er et af verdens rigeste lande, siger hun.

Flere politikredse i Danmark påbegynder mandag opgaven med at finde ud af, hvad der skal ske med de flygtninge og migranter, der søndag kom til landet med færge og tog.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip