Johanne Schmidt: SF-afhoppere har spist skovsnegle

Sådan oplever politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen (Ø) kritikken fra SF-afhopperne Emilie Turunen (S), Jesper Petersen (S) og Mattias Tesfaye (S), der blandt andet kritiserer Enhedslisten for at være angst for ændringer af velfærdssamfundet.

»Da jeg så, at både Emilie Turunen, Mattias Tesfaye og Jesper Petersen var ude med kritik af Enhedslisten, kom jeg til at tænke på filmen »Zappa«, hvor Mulle skal spise en skovsnegl for at komme op i hulen,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

»Sidste år var det jo Pernille Rosenkrantz-Theil (S), der lige havde meldt sig ind i Socialdemokratiet, som var ude og fortælle om, hvor dum, hun syntes, Enhedslisten var. Det kan være, det er sådan et optagelsesritual, når man kommer fra et venstrefløjsparti og ind i Socialdemokraterne. Så skal man lige spise en skovsnegl,« siger hun.

Kritikken fra Emilie Turunen bliver lanceret i et debatindlæg på politiken.dk, hvor hun beskylder Enhedslisten for at have økonomisk tunnelsyn; at partiet er bange for enhver forandring af velfærdssamfundet; og at Enhedslisten per automatik siger nej til store økonomiske regeringsudspil.

Johanne Schmidt-Nielsen afviser blankt kritikken fra Emilie Turunen, som Jesper Petersen har kaldt »spot on«.

»Vi vil meget gerne videreudvikle, styrke, forandre og forny velfærden. For eksempel synes jeg, at man burde se på afbureaukratisering. Hvis vi tager skolen som et eksempel, er det simpelthen så tåbeligt, at lærerne skal bruge tusindvis af timer på nationale test og standardiserede elevplaner. Jeg synes, man burde give dem frihed i stedet for at bruge så mange lærertimer på det,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun fastslår, at Enhedslisten flere gange i statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) regeringstid har vist, at partiet er klar til at indgå politiske kompromisser.

»Det har vi vist i to finanslove, en energiaftale, en trafikaftale og en lang række mindre aftaler. Men det er klart, at når regeringen kommer med et udspil, der handler om, at man skal tage fire milliarder fra vuggestuer, børnehaver og plejehjem for at give selskabsskattelettelser til virksomheder, som i forvejen har rekordstore overskud, så er det jo ikke et forhandlingsoplæg til Enhedslisten,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Bredsiden fra Emilie Turunen kommer i forbindelse med Enhedslistens årsmøde, der slutter søndag.

Dagens Gossip