Johanne Schmidt tror stadig på ny periode i Folketinget

Det vurderer Enhedslistens politiske ordfører selv, efter at partiets årsmøde søndag har nedstemt et ændringsforslag til rotationsreglerne, der ville have gjort det muligt at opstille Johanne Schmidt-Nielsen efter maj 2015, hvor hun falder for partiets rotationsprincip.

»Det får næppe betydning for mit kandidatur, fordi valget skal jo senest være i september 2015, og jeg kan senest stille op i maj 2015. Jeg tror, det er de færreste, der regner med, at Helle Thorning (S) udskriver valg i sommeren 2015,« Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun kalder det »helt forventet«, at årsmødet nedstemte ændringsforslag 8.8, der på årsmødet er kendt som »lex Johanne«.

»Det, tror jeg, de flest i Enhedslisten regnede med. Vi er rigtig glade for vores rotationsprincip, for det betyder, at vi får noget frisk blod ind i gruppen og sørger for, at politikerne ikke gror fast til taburetterne,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Ændringsforslaget blev stillet af Enhedslistens afdeling i Gladsaxe for at undgå en situation, hvor netop udpegede folketingskandidater kun har få uger fra opstilling til folketingsvalg.

Under debatten om ændringsforslaget gav flere talere udtryk for, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kan finde på at skæve til Enhedslistens rotationsregler, når hun udskriver valg.

»Det er sgu ikke særlig smart at give vores modstandere den fordel i valgkampen,« sagde politisk rådgiver og folketingskandidat Pelle Dragsted (Ø) fra talerstolen.

»Derfor synes jeg, man skal se bort fra mediernes fokus på »lex Johanne« og stemme for forslaget, fordi det er fornuftigt,« sagde han.

Johanne Schmidt-Nielsen er ikke bekymret for Enhedslisten, hvis folketingsvalget først udskrives efter maj 2015.

»Hvis det ender med, at jeg ikke kan opstille til næste valg, så har vi heldigvis en masse gode og dygtige folk, som er klar til at tage over,« siger hun.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip