Johaug sætter to svenskere på plads i langrends-åbner

28/11/2015

Norske Therese Johaug var hurtigere på skiene end alle konkurrenterne i kvindernes første World Cup-løb i langrend i denne sæson - i finske Kuusamo.

Johaug vandt med hele 17,6 sekunder ned til svenske Charlotte Kalla på den fem kilometer lange freestyle-distance, mens ligeledes svenske Ida Ingemarsdotter sluttede godt 25 sekunder efter Johaug.

Vindertiden blev 11 minutter, 23,8 sekunder.

27-årige Therese Johaug, der er tidligere olympisk mester og flere gange verdensmester, er favorit til at vinde den samlede World Cup-titel i denne sæson, fordi den norske konkurrent Marit Bjørgen er gravid og derfor ikke deltager.

Mændenes 10-kilometer freestyle blev også afviklet lørdag, og her var norske Martin Johnsrud Sundby i en klasse for sig og vandt foran canadiske Alex Harvey.

Den norske superstjerne Petter Northug var helt uden chance mod Sundby, og Northug endte hele 40 sekunder efter vinderen.

Med sejren får Martin Johnsrud Sundby 25 sekunders forspring til de nærmeste konkurrenter ved søndagens 15 kilometer lange jagtstart.