John Kerry lander på første officielle besøg i Danmark

Skrevet af admin

16/06/2016

Dagens topnyheder

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, er torsdag eftermiddag landet i Københavns Lufthavn, hvor han modtages af udenrigsminister Kristian Jensen (V) til et todages besøg.

- Vi talte ganske kort om hans tur til Svalbard, hvor han kommer fra. Han ligner jo ikke en mand, der har besøgt tre lande på fire dage. Han er frisk, siger Kristian Jensen efter den korte velkomst.

Det er John Kerrys første officielle visit i Danmark som udenrigsminister. Hans forgængere har typisk været i Danmark hvert fjerde år. Senest besøgte Hillary Clinton daværende udenrigsminister Villy Søvndal i 2012.

Tidligere på året var Kristian Jensen i Washington, hvor de to ministre blandt andet talte om den fælles militære kamp i Syrien og Irak mod den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat.

Samme punkt er på dagsorden, når Kerry i løbet af sit besøg i Danmark mødes med både Kristian Jensen og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Desuden skal Kristian Jensen og John Kerry drøfte antiradikalisering og den transatlantiske frihandelsaftale TTIP, hvor målet er et stort toldfrit marked for varer og tjenesteydelser.

- Jeg synes, at vi har et godt samarbejde. Godt på det politiske og godt på det personlige plan, siger Jensen om sit samarbejde med Kerry.

Fredag rejser de to udenrigsministre til Grønland, hvor de mødes med Grønlands minister for udenrigsanliggender.

Kerry skal blandt andet se, hvordan klimaforandringerne er tydelige på Grønlands vestkyst. Før besøget i Danmark har han besøgt Svalbard.

/ritzau/