John Lennons berømte barndomshjem solgt for millioner

Barndomshjemmet for Beatles-stjernen John Lennon blev tirsdag solgt på en auktion i Liverpool.

En anonym person overbød de andre Beatles-fans og gav 480.000 pund, eller hvad der svarer til knap 4,2 millioner kroner, for det røde mursten-hus på Penny Lane. Her boede John Lennon de første fem år af sit liv.

Penny Lane blev berømt, da Beatles lavede en sang af samme navn. Andre huse på gaden er vurderet til omkring 150.000 pund - cirka 1,3 millioner kroner.

Auktionen fandt sted i den legendariske Cavern Club i Liverpool, hvor Beatles spillede nogle af deres første koncerter.

Huset på Penny Lane fik en ny ejer efter 15 minutter, og skuffede fans måtte erkende, at de ikke havde råd til at byde endnu flere millioner.

- Jeg ville have elsket at have det, siger Jackie Holmes, en Beatles-fan, som var rejst hele vejen fra London for at deltage i auktionen.

- Personligt synes jeg dog ikke, at det er de penge værd. Det er det dyreste hus på gaden, tilføjer hun.

John Lennons barndomshjem har altid været privatejet, og en af husets tidligere ejere mener, at den anonyme køber kan være John Lennons enke.

- Det må have været Yoko Ono i telefonen, siger han.

John Lennon blev født i Liverpool i 1940 og mødte det andet kendte Beatles-ansigt Paul McCartney som teenager. George Harrison og Ringo Starr stødte til kort tid efter.

John Lennon blev skudt og dræbt i 1980 foran sin lejlighed i New York - han blev 40 år. George Harrison døde af kræft i 2011.

/ritzau/dpa

Dagens Gossip