John nødlandede fly, da pilot blev syg: - Jeg er ikke nogen helt

77-årige John Wildey har hele sit liv været vild med fly - men har aldrig selv haft fornøjelsen af at flyve et. Indtil i tirsdags, hvor han var ude i et lille letvægtsfly, da piloten pludselig blev alvorlig syg.

John Wildey overtog rorpinden og fik tilkaldt hjælp på jorden. Herfra satte man helikoptere i luften, som John Wildey skulle følge efter. Men han blev ramt af både panik og en sidevind, og han opgav tre gange at lande flyet.

Læs også: Pilot døde: Passager måtte nødlande fly

I et af forsøgene kom han til at stoppe flyets motor.

- Det satte virkelig gang i min mave. Det virkede som om, at flyet faldt ned fra himlen. Jeg ved ikke, hvad jeg gjorde, men det lykkedes mig at få hende (flyet, red.) lige og plan og få sat strømmen på, fortæller John Wildey til Sky News.

Imens blev flyinstruktører kaldt ind til lufthavnen i Humberside i det nordlige England, hvor John skulle lande. De guidede ham sikkert ned.

- De gjorde alt arbejdet. Jeg holdt bare rorpinden og gjorde, hvad de sagde, siger John Wildey, der mener, at de er de sande helte.

Læs også: Helikopter nødlander i New York-flod

En af flyinstruktørerne, Ron Murray, har rost John Wildey for at holde hovedet koldt i den meget pressede situation.

- Han var meget rolig, og han fulgte alle vores instruktioner, og han lavede en smuk landing. Jeg har aldrig mødt ham, jeg ville gerne møde ham, selvfølgelig for at sige 'Godt gået. Sammen gjorde vi det', siger Ron Murray.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Flyet landede uden skader. Men den syge pilot, der var en af John Wildeys venner, blev erklæret død efter landingen. Dødsårsagen er endnu ikke slået fast, men man mener, at han fik et hjerteanfald.

Se interview med John Wildey her.

Dagens Gossip