John Williams genvalgt som »Star Wars«-komponist

Han leverede underlægningsmusikken til de seks foregående film og producenten Lucasfilm røber nu, at den Oscar-belønnede komponist vender tilbage til stjernekrigsuniverset.

Oplysningen faldt under en europæisk fankongres i Tyskland lørdag, hvor Lucasfilms nye topchef Kathleen Kennedy løftede lidt af sløret for »Star Wars - Episode VII«.

Det første kapitel i den nye trilogi, Disney-studierne bebudede efter købet af Lucasfilm sidste år, får J.J. Abrams bag kameraet og det var derfor usikkert, om der ville blive plads til Williams på holdet.
Instruktørens foretrukne komponist er nemlig Michael Giacchino, som også kan fremvise et imponerende CV. Han blev eksempelvis belønnet med en Oscar for musikken til Pixars hit »Op« og har arbejdet sammen med Abrams på biografsuccesser som »Star Trek« og »Mission: Impossible - Ghost Protocol«.

Lucasfilm foretrækker imidlertid at fortsætte »Star Wars«-samarbejdet med Williams.
Den 81-årige komponist ved dog stadig næsten intet om »Episode VII«:
»Jeg venter ligeså spændt som alle andre biografgængere verden rundt på at finde ud af, hvad overraskelserne bliver«, siger han til branchebladet Entertainment Weekly og understreger, at han er komplet uvidende om handlingen, som »Toy Story 3«-forfatteren Michael Arndt står for.

Williams er i løbet af sin lange karriere nomineret til intet mindre end 48 Oscars, senest for »Lincoln«, og har vundet fem gange - for »Spillemand på en tagryg«, »Dødens gab«, »Star Wars«, »E.T.« og »Schindlers liste«.

»Star Wars - Episode VII« skal være klar til premiere i 2015.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip