Johnny Cashs besked til hans kone er kåret til det bedste kærlighedsbrev nogensinde

Skrevet af Sol Stoffregen

11/02/2015

Mest læste i dag

En ny afstemning sætter tyk streg under en af countrysangeren Johnny Cashs mindre kendte talenter, nemlig evnen til at skrive rørende kærestebreve.

Den afdøde stjerne indtager en sikker førsteplads som den person, der har skrevet det bedste kærlighedsbrev nogensinde, afslører en amerikansk Valentines Day-afstemning. Det skriver Daily Mail.

Læs også: Fem grunde til skaldede mænd er mere sexede end mænd med hår

Det er en hjertevarm fødselsdagshilsen fra Johnny Cash (1932-2003) til sin kære kone June Carter (1929-2003) i 1994, der har sikret ham topplaceringen foran andre store personligheder såsom Churchill, Jimi Hendrix og John Keats (engelsk digter).

Brevet er sjovt nok skrevet i den fynske hovedstad, Odense, hvor Johnny Cash gav koncert i 1994, og derfor måtte undvære sin kone på hendes 65-års fødselsdag.

Nedenfor ses Johnny Cashs romantiske kærlighedsbrev oversat til dansk:

Læs også: 6 små "fejl" som kvinden, du elsker og kalder perfekt, bør have

"Tillykke med fødselsdagen prinsesse 
Vi blev gamle og vant til hinanden. Vi tænker ens. Vi læser hinandens tanker. Vi ved, hvad den anden vil uden at spørge. Nogle gange irriterer vi hinanden lidt. Måske tager vi nogle gange hinanden for givet. Men en gang imellem, ligesom i dag, tænker jeg på det og indser, hvor heldig jeg er at dele mit liv med den bedste kvinde, jeg nogensinde har mødt. Du fascinerer mig stadig og inspirere mig. Du påvirker mig til det bedre. Du er genstand for min lyst, den største jordiske årsag til min eksistens. Jeg elsker dig meget. Tillykke med fødselsdagen prinsesse.
Johnny"   

På de følgende pladser over bedste kærlighedsbrev kommer Winston Churchill, John Keats, Ernest Hemingway, Napoleon Bonaparte, Richard Burton, Kong Henry VIII, Beethoven, Gerald Ford og Jimi Hendrix.