Jon Dahl præsenteret i Roda: Jeg vil vise mod

Det er otte dage siden, at Jon Dahl Tomasson blev offentliggjort som ny cheftræner for Roda, der frister en tilværelse som bundhold i Æresdivisionen i Holland. Fredag blev han også præsenteret i klubben.

Her blev han blandt andet spurgt om, hvem der har inspireret ham som træner.

- Du tager selvfølgelig noget fra alle trænere; Ancelotti, Olsen og selvfølgelig Pellegrini ikke mindst, siger Jon Dahl Tomasson ifølge Rodas hjemmeside.

Han hentyder til tiden i Milan under Carlo Ancelotti, det lange samarbejde med Morten Olsen på landsholdet samt perioden i spanske Villarreal, hvor den nuværende Manchester City-manager, Manuel Pellegrini, regerede fra 2004 til 2009.

- Det handler om at tro på hinanden i truppen, få og afgive respekt, og hvordan man henvender sig til hinanden, siger han om forholdet mellem spillere og cheftræner.

- Jeg vil vise mod og ikke frygt.

Jon Dahl Tomasson har stadig to ugers forberedelser, inden sæsonen genoptages, og han vil blandt andet lægge strategien efter spillerne, han har til rådighed.

- Spillerne afgør systemet. Hvis man vil spille over kanterne, har man brug for kantspillere. Vi har masser af spillere, der kan score mål. Vi skal bare få dem i position til det, siger den 37-årige cheftræner.

Hans første opgave i ligaen bliver på udebane mod nummer fem, Heerenveen. Roda ligger fjerdesidst bare et point over nedrykningsstregen.

/ritzau/

Dagens Gossip