Jon Stewart forlader The Daily Show

Skrevet af admin

11/02/2015
Foto: Polfoto

Mest læste i dag

Den mangeårige vært på det amerikanske tv-program "The Daily Show", komikeren Jon Stewart, stopper senere i år som frontfigur for det populære satireprogram.

Det oplyser Comedy Central, der står bag programmet, tirsdag aften amerikansk tid.

Den 52-årige Jon Stewart har været vært på programmet de seneste 17 år, hvilket blandt andet har skaffet "The Daily Show" en Emmy-pris.

Programmet, der sendes fire dage om ugen, tager nyheder under kærlig, satirisk behandling. Noget som Jon Stewart har mestret, mener hans arbejdsgiver Michele Ganeless fra Comedy Central.

- Stewart er et komisk geni, generøs med sin tid og talent, og han vil altid være en del af Comedy Central-familien, siger hun.

Foruden politisk satiriker er Jon Stewart skribent, producent, regissør, anmelder og stand-up-komiker.

i 2010 blev Jon Stewart kåret til USA's mest indflydelsesrige mand foran Microsofts grundlægger, Bill Gates, i en afstemning på hjemmesiden AskMen.

Stewart ventes at stoppe, når hans kontrakt udløber senere i år.

Nyheden kommer ikke som den største overraskelse, efter at Jon Stewart selv tidligere har luften tanken om luftforandring.

Men bekræftelsen skaber endnu engang røre i den amerikanske tv-komik-branche. I december bekræftede David Letterman, at han efter 32 år vil forlade "The Late Show" på CBS.

Hans sæde overtages af Stephen Colbert, der også var tilknyttet Comedy Central. Netværket står nu snart tilbage uden sine to mest kendte ansigter.

Men Michele Ganeless er fortrøstningsfuld.

- Showet vil leve videre. Det er et brand ligesom "The Tonight Show" (talkshow med Jimmy Fallon, red.). Han har sat standarden. Vi vil lede efter et nyt talent, og forhåbentligt finder vi den nye Jon Stewart, sagde hun i december med udsigten til, at Jon Stewart nok ikke ville blive hos Comedy Central for evigt.

/ritzau/Reuters