Jonas Dahl: Det svier at sige farvel til regeringen

På dagen, hvor han må sige farvel som minister, stiller tidligere skatteminister Jonas Dahl (SF) sig bag SF's kollapsede regeringsprojekt.

Jonas Dahl nævnes som en mulig ny formand for SF, og derfor kan hans fuldtonede støtte til forsøget på at få indflydelse fremfor at stå uden for regeringen blive afgørende, hvis han stiller op som formand.

Både i dele af folketingsgruppen og i store dele af baglandet har der været sat spørgsmålstegn ved, om SF's deltagelse har været den rigtige strategi. Dermed må Jonas Dahl forvente modstand, hvis han stiller op som formand.

På vej ind i Statsministeriet for at sige farvel til statsminister Helle Thorning-Schmidt lægger Jonas Dahl ikke skjul på, at SF efter hans mening på et senere tidspunkt bør forsøge at vende tilbage som regeringsparti:

- Jeg håber da ikke, at SF for sidste gang er gået med i en regering. Jeg synes, det er helt afgørende, at man søger indflydelse. Nogle gange er det inde i en regering, andre gange er det uden for en regering, siger Jonas Dahl.

Han fastslår samtidig, at han har været både deprimeret og ked af det i weekenden, efter at SF i sidste uge måtte træde ud af regeringen på grund af intern splittelse om salget af en ejerandel i Dong til Goldman Sachs.

- Jeg synes, det har været en svær weekend at komme igennem. Det gør da ondt, når man har brugt så mange timer og så meget af sit liv på politik, at man skal vinke farvel til det så hurtigt. Det svier også på min faglige politiske stolthed, siger Jonas Dahl.

Han fik mindre end to måneder på posten som skatteminister.

Også SF's afgående formand, Annette Vilhelmsen, fastslår, at hun er vemodig over at skulle sige farvel som minister.

- Man skal huske sig selv på, at vi har det her til låns. Nu blev det ikke længere for mit vedkommende og heller ikke for SF's vedkommende. Og så lige i dag har jeg en klump i halsen, men i morgen tager vi fat på det politiske arbejde igen, siger Annette Vilhelmsen.

SF har i de seneste dage været præget af et voldsomt opgør om, hvem der har ansvaret for, at SF måtte forlade regeringen. Annette Vilhelmsen fastslår mandag, at det var hendes beslutning.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip