Jonas Dahl: Klimaet i SF er mildest talt elendigt

Skrevet af admin

31/01/2014

Mest læste i dag

Elendigt. Mildest talt. Sådan beskriver SF's afgående skatteminister, Jonas Dahl, klimaet i SF efter, at partiets populære næstformand og borgmester i Lejre, Mette Touborg, fredag har valgt at trække sig fra sin post.

Mette Touborg anses af mange som en samlende figur i det ellers splittede parti, der onsdag måtte opgive at holde husspektaklerne indendørs.

Men fredag meldte hun sin afgang på Facebook, og det skete til et akkompagnement af giftpile, rettet mod de oprørere, der i første omgang havde bygget Annette Vilhelmsen op som formand, men som under et krisemøde i partiet onsdag gik imod partilinjen.

"Nu løber flere så baglæns, og vil ikke stå ved hverken forløbet eller tage ansvar for konsekvenserne, men giver formanden ansvaret. Flere af dem var helt tæt på planlægning af Annettes formandsvalgkamp", skriver Touborg.

Og Jonas Dahl - der åbent har meldt ud, at han overvejer at stille op som ny formand - karakteriserer samarbejdsklimaet i sit parti således:

- Det er mildest talt elendigt. Der er behov for at samle os og sunde os hen over weekenden, og så har vi behov for at stå samlet som parti i den kommende uge. Og så venter der en lang, sej genopbygning af SF, siger han.

Han vil ikke forholde sig til Touborgs kommentar om svigtet af Annette Vilhelmsen.

- Jeg har ikke noget behov for at bidrage til at sende nogen abe rundt. Men der var nogen, der traf det valg, at man ikke kunne stemme for regeringens politik, og så kan det ikke være så meget anderledes, end at man ikke kan sidde i regering, siger han.

For rullende kameraer kollapsede SF som et korthus på et enkelt døgn, indtil Vilhelmsen trak stillet torsdag middag. Forinden havde flere fremtrædende folk enten trukket sig fra deres poster eller bebudet boykot af regeringens politik i fuld offentlighed.

/ritzau/