Jonas Dal ser markante forskelle i sin Esbjerg-trup

Skrevet af admin

12/03/2016

Dagens topnyheder

Fodboldklubben Esbjerg er kommet lovende fra start i Alka Superliga-foråret, hvor der hurtigt er lagt afstand til nedrykningsstregen. Vestjyderne er aktuelt 11 point foran Hobro på sidstepladsen.

Esbjergenserne slog fredag AGF med 2-1, og cheftræner Jonas Dal ser tydelige forskelle på de nuværende præstationer frem for dem før vinterpausen.

- Den kamp, vi spillede mod AGF i dag (fredag, red.), havde vi tabt i efteråret, er jeg sikker på. Spillerne udtrykker nu en stor selvtillid og en styrke i især defensiven. Der er nu en markant tro på, at vi kan opnå større ting i fællesskab, end vi kan alene, siger han.

Jonas Dal har fortsat respekt for nedrykningsstregen, men understreger, at Esbjerg jagter flere succesoplevelser.

- Vi vil hellere fokusere på, at vi er to point efter AGF, end at vi er 11 point foran Hobro. Vi taler meget om i truppen, at vi vil opnå frem for at undgå. Men det er nok lidt for tidligt at glemme alt om nedrykningsspøgelset, siger cheftræneren.

Nicolaj Hagelskjær, der er kommet til i vinterpausen, beretter om et godt sammenhold.

- Der er en stor optimisme i truppen, og vi har hinandens skuldre. Jonas Dal har fået sammenholdet til at fungere. Og vi ved, at hvis der bliver lavet en fejl, så er sidemakkeren klar til at hjælpe, siger han.

Daniel Stenderup påpeger, at klart definerede roller på Esbjerg-holdet er afgørende for den nuværende succes.

- Vores organisation i forsvaret er kommet på plads. Midtbanen og angriberne arbejder stenhårdt, og det gør det noget lettere for os nede bagved.

- Det er tydeligt at mærke, at der er en rigtig god tryghed. Folk ved, hvor de har hinanden, og det spiller en stor rolle i vores fine start på foråret, siger han.

Esbjerg er placeret som nummer elleve i Superligaen.

/ritzau/