Jonas Høgh: Min OL-succes skal sikres på en dårlig dag

Skrevet af admin

07/08/2016

Mest læste i dag

Det lyder umiddelbart lidt underligt, at en dårlig dag skulle være vejen til succes ved OL i Rio.

Men sådan er det for sejleren Jonas Høgh-Christensen, der føler sig sikker på, at der venter ham en dårlig dag, når han på tirsdag tager hul på de første sejladser i den olympiske finnjolle-konkurrence.

De drilske strømme og vinde i Rio betyder ifølge det danske medaljehåb, at alle vil få en offday.

- Jeg ved, at det bliver rigtig svært, og det gør det for alle.

- Derfor håber jeg, at min erfaring giver mig noget ekstra overskud og ro i sindet, siger sølvvinderen fra OL i London.

- Alle kommer til at få en dårlig dag. Jeg tror, at det handler om at holde hovedet koldt, når den dårlige dag kommer.

- Hvis man kan redde en 10.-plads hjem den dag, hvor man egentlig skulle ende som nummer 15, så henter man pludselig nogle point. Næste dag er det så de andre, der har en dårlig dag.

- Så jeg skal forsøge at holde hovedet koldt og blive ved med at tro på, at det, jeg har gjort over flere år, fortsat virker, siger den 35-årige sejler.

For fire år siden kæmpede Jonas Høgh-Christensen med briten Ben Ainslie om guldet i London.

Den britiske sejlsportslegende er ikke længere med i feltet. I stedet er der nu dukket en anden englænder Giles Scott op. Han er storfavorit til at nappe OL-guldet i finnjollen.

- Allerede i 2011 vandt han VM, hvor han slog Ainslie. Giles var også meget tæt på at slå Ainslie i OL-udtagelsen til London.

- Han har kun tabt to stævner siden det seneste OL og har blandt andet vundet tre verdensmesterskaber. Han er klar storfavorit her i Rio, ligesom Ben Ainslie var det i London.

- Men han kan slås. Det er målet. Han er en af dem, man skal slå, hvis man vil vinde. Så det må jeg se, om jeg kan, siger Jonas Høgh-Christensen.

Danmark er repræsenteret i otte forskellige sejlsportsdiscipliner ved OL i Rio. Blandt de danske OL-deltagere er også den tidligere OL-guldvinder Jonas Warrer i 49er.

Målsætningen for de danske sejlere er en til to medaljer.

/ritzau/