Jonas Vingegaard med chokerende udmelding: Kan være hans sidste kontrakt

Skrevet af Kamille Isaksen

25 uger siden

|

23/11/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Trods hans ambitioner om fortsatte sejre er Vingegaard opmærksom på en mulig afslutning på karrieren.

Dagens topnyheder

Med to enestående år i bagagen har Jonas Vingegaard markeret sig som en af dansk cykelsports mest strålende stjerner. Hans triumfer i det prestigefyldte Tour de France har kastet lys over hans talent og potentiale.

"Det er rigtigt, at det har været en god sæson i år, og jeg håber på at vinde cykelløb de næste mange år," deler Vingegaard i et interview med B.T. 

Men midt i succesen ser han også realistisk på fremtiden og fortæller, at han heller ikke tror, at han har lyst til at fortsætte med at cykle professionelt, til han er 40 år.

Trods hans ambitioner om fortsatte sejre er Vingegaard opmærksom på en mulig afslutning på karrieren. Hans nuværende kontrakt strækker sig til 2027, hvor han vil være 31 år. "Nu har jeg kontrakt med Jumbo-Visma til og med 2027, og så må vi se, om jeg stadig har lyst til at cykle, eller om jeg gerne ville stoppe, når den tid kommer," reflekterer den unge cykelstjerne.

Det er især familien, som spiller en afgørende rolle i Vingegaards overvejelser om fremtiden. Det kniber med tiden sammen med hans hustru, Trine Marie Hansen, og deres treårige datter, Frida. Manglen på familiær nærhed har derfor også fået Jonas Vingegaard til at reflektere over, hvor længe han ønsker at forfølge sin cykelkarriere.

Selvom der er usikkerhed om fremtiden, er én ting dog stadig sikker: Jonas Vingegaard er fortsat sulten efter succes og ser frem til at skulle køre Tour de France igen Dette skyldes især, at han føler, at han for hver gang han har kørt Tour de France, er han blevet mere forberedt til medierne og alt det, som følger med. 

Hans fokus for 2024 er allerede fastlagt – endnu en gang vil Tour de France være det store mål.