Jordansk kronprins fremlægger manifest før Fifa-valgkamp

Skrevet af admin

06/01/2016

Dagens topnyheder

Det vil være en "katastrofe," hvis Fifa igen får en "uansvarlig" leder.

Det siger den jordanske kronprins Prins Ali bin Al Hussein, der tidligere har tabt et kampvalg om Fifa-præsidentposten til Sepp Blatter.

Han stiller op igen og håber at vinde posten i et kampvalg den 26. februar.

Prins Ali har tirsdag aften fremlagt et manifest, som han agter at gøre til virkelighed, hvis han bliver den næste præsident for Fifa.

- Alle anerkender, at det her er sidste chance for Fifa. Vi bliver nødt til at gøre det rigtigt denne gang. Jeg er opsat på at redde Fifa indefra, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.

Prinsen vil sætte en grænse for, hvor lang tid man kan sidde som præsident for Fifa. Ifølge Prins Ali skal man maksimalt kunne vælges for to perioder bestående af fire år hver.

Han vil også gøre Fifas midler og konti offentlige og gennemgå processen, der førte til, at Rusland og Qatar fik tildelt VM i 2018 og 2022.

Hvis ikke Fifa nu vælger den rette præsident, vil det gøre uoprettelig skade mod fodboldsporten, siger Prins Ali.

Han skyder mod Sepp Blatter og Michel Platini, der i december blev fjernet fra deres Fifa-poster, fordi Blatter havde overført to millioner schweizerfranc til Platini. Fifas etiske komité kaldte det embedsmisbrug, og de to blev udelukket.

- I denne tid er det uansvarlig handling, at man overfører penge til hinanden på baggrund af en mundtlig aftale. Man skal være åben, og det skal være troværdigt. Det er sådan, man laver forretning normalt, siger den jordanske kronprins.

- Desværre har jeg lært, at løfterne givet af Fifa ofte ikke bliver til virkelighed. Jeg vil være ham, der ændrer den tendens, siger Prins Ali, der også er præsident for Det Jordanske Fodboldforbund.

I maj 2015 tabte Prins Ali et kampvalg til Sepp Blatter, der måtte træde tilbage fire dage senere. Dengang fik prinsen af Jordan 73 ud af 209 stemmer.

/ritzau/