Jordbærgrød med mandelfløde

I stedet for fløde eller mælk, serverer jeg grøden med mandelfløde. Mandelfløde laves på hvid mandelsmør og indeholder altså slet ingen mejeriprodukter.

Mandelsmør er ligesom peanutbutter - det laves bare på mandler istedet for peanuts. Se en opskrift her.

Hvid mandelsmør laves på smuttede mandler. Det kan købes i det fleste helsekostbutikker, men du kan også lave det selv i en foodprocessor eller stærk blender.

Til Jordbærgrød til 4 personer skal du bruge:
1 kg jordbær
100-150g lyst kokospalmesukker eller andet mørkt sukker
1 tom vanillebælg (brug kornene til mandelfløden)
1-2 spsk. tapiokastivelse eller anden stivelse til jævning af grøden

Sådan gør du:
Rens jordbærrene og fjern de grønne stilke. Skær jordbærrene i kvarte.

Kombiner jordbær og sukker i en gryde og varm blandingen op over lav varme.

Det er vigtigt, at lav varme anvendes for at undgå, at gryden brænder på. Bærrene skal have mulighed for at afgive saft og sukkeret skal smelte langsomt.

Bring gryden i kog og lad grøden simre under omrøring i 10-15 minutter.

Tag lidt saft op af gryden og kom det i et glas.

Pisk tapiokastivelsen ud i jordbærsaften, der må ikke være klumper i jævningen.

Jævn jordbærgrøden med tapiokablandningen og lad grøden simre videre et par minutter.

Tag grøden af varmen og lad den køle af. Grøden kan spises lun eller kold med mandelfløde.

Til mandelfløde til 4 personer skal du bruge:
150g hvid mandelsmør
150g vand
50g ahornsirup
1 tsk. vanillepulver eller kornene af 1 vanillestang

Blend alle ingredienserne sammen til en klumpefri og skummende fløde.

Fløden kan opbevares et på dage på køl i en lukket beholder.

Husk at omryste grundigt før brug.

Server jordbærgrøden med mandelfløden på toppen.

 

Sabine Murati er 27 år og uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.


Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip