Journalist Frode Kristoffersen er død 84 år

Skrevet af admin

22/03/2016

Dagens topnyheder

Tidligere journalist og europaparlamentariker Frode Kristoffersen er død efter længere tids sygdom. Det skriver TV Syd.

Han blev 84 år.

Han var i en årrække korrespondent for DR i flere europæiske storbyer. Han rapporterede blandt andet fra Berlin, London, Bruxelles, Strasbourg og Bonn, hvilket for alvor slog hans navn fast.

På sin rejse rundt i EU-landene inviterede danskerne med indenfor på Frodes Forunderlige Rejse. Programmerne blev sendt i bedste sendetid i 1993 til 1994 på DR, og de blev en stor seersucces.

I 1988 blev han medlem af Europa-Parlamentet for de Konservative som suppleant og sad til 1989. I 1994 blev han selv valgt ind i parlamentet, hvor han sad frem til 1999.

Selv om Frode Kristoffersen var en berejst mand, holdt han fast i Sønderjylland, hvor han voksede op, hele livet.

Den sidste tid boede han i Aabenraa. I det sønderjyske er han blandt andet kendt for at fortælle om Sønderjyllands historie i serien Frodes Historier på TV Syd, der blev vist i 2002 og 2010.

Han startede sin karriere som journalistelev ved Tønder Amtstidende i 1948. Sidenhen var han skrivende journalist og redaktionssekretær på en række dagblade. Han lagde både vejen forbi Jyllands-Posten, Ritzaus Bureau og Radio Syd.

Frode Kristoffersen skrev flere bøger om sit arbejde som korrespondent og politiker i Europa og om sin hjemstavn i Sønderjylland.

/ritzau/