Journalist hjalp med til at få de danske gidsler fri

Siden er det kommet frem, at journalist Nasib Farah fra Ekstra Bladet spillede en central rolle i forhandlingerne og i at lukke det gabende hul i millionklassen, som skilte parterne. Det skriver metroxpress.

»Nasib Farah har været anvendt af vores rådgivere. Han har primært fungeret som en, der gik ind og opsnappede signaler i piratgruppen qua, at de taler samme sprog,« siger direktør i rederiet Shipcraft Claus Bech til metroxpress.

Han understreger dog, at Nasib Farah på intet tidspunkt har stået for selve forhandlingerne. I stedet blev han brugt som en form for konsulent og bindeled mellem de to parter, der undervejs var milevidt fra hinanden.

»Der var et meget, meget stort krav fra piraterne, hvis de skulle frigive gidslerne. Det var et højt trecifret millionbeløb i kroner,« siger Claus Bech.

Ifølge TV 2s oplysninger endte den samlede frikøbssum på et sted mellem 30 og 40 millioner kroner.

Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, mener, at Nasib Farahs rolle var en del mere markant, end direktøren vil indrømme.

»Nasib Farah har forhandlet denne her frigivelse hjem. Han har haft kontakten til piraterne, og det er ham, som har fået prisen ned og forhandlet sig frem til, hvor udvekslingen skulle ske. Han har løst knuden,« siger Poul Madsen til metroxpress.

Ifølge chefredaktøren kender Nasib Farah nogle af piraterne grundet sin somaliske baggrund.

BNB

Dagens Gossip