Journalist og tv-vært Tyge Pedersen er død

Skrevet af admin

27/12/2015

Dagens topnyheder

Journalist Tyge Pedersen er død, 71 år gammel.

Det oplyser familien til Ritzau.

Tyge Pedersen var i over 30 år ansat i Danmarks Radio, hvor han som medarbejder på TV-Avisen var udlandskorrespondent ad flere omgange, blandt andet i Bonn og Bruxelles.

Derudover var han igennem flere år redaktør og vært på udenrigsmagasinet "Udefra".

Tyge Pedersen kom til Danmarks Radio i 1977, efter at han i godt ti år havde været journalist på Information.

I TV-Byen begyndte han på TV-Avisens udlandsredaktion. Her blev det op igennem 1980'erne til mange reportagerejser til landene bag det kommunistiske jerntæppe.

Fra 1992 til 1997 var Tyge Pedersen korrespondent i Bruxelles, hvor han fulgte udviklingen i EU i årene, efter at danskerne havde stemt nej til Maastricht-traktaten.

Fra 1998 og frem til udgangen af 2006 var han ankermand på "Udefra" på DR2, hvor verdens brændpunkter blev sat under lup.

Trods sine mange år i udlandet og den konstante fokus på verden uden for Danmark, præsenterede han sig i Danmark gerne som "Pedersen, Bispebjerg". Kælenavnet "Onkel Tyge" hang også ved fra en længere reportagerejse rundt i den gamle østblok med yngre kolleger fra P3.

I en periode var det også Tyge Pedersen, der lagde stemme til velkomsthilsenen, når man ringede til DR's hovednummer.

Tyge Pedersen oplyste i 2010, at han efter 33 års ansættelse tog imod en 12 måneders fratrædelsesordning i forbindelse med en omfattende fyringsrunde.

I den anledning luftede han i et interview med fagbladet Journalisten sin frustration over det øgede tempo i nyhedsproduktionen.

- Man kan ikke fordybe sig i noget længere, mange af teknikerne er fyret, så de ting, vi sender ud, ligner indimellem hjemmevideoer. Det er den journalistiske udvikling, der bekymrer mig mest, sagde han i den anledning.

Familien oplyser, at Tyge Pedersen døde juledag efter at være blevet indlagt med en blodprop i hjernen 20. december.

/ritzau/