Journalister kårer Vardy til årets fodboldspiller

Skrevet af admin

02/05/2016

Dagens topnyheder

Leicester er tæt på at vinde klubbens første engelske mesterskab nogensinde, og nu kan holdet også prale af at have årets fodboldspiller.

Målkongen Jamie Vardy blev mandag udråbt til årets fodboldspiller af Football Writers' Association (FWA), som er en sammenslutning af engelske journalister.

Den 29-årige angriber har scoret 22 mål for Leicester og været med til at føre holdet helt til tops i Premier League.

- Det er en stor ære at vinde en så prestigefyldt pris og få mit navn tilføjet til en liste med tidligere vindere, der indeholder nogle fantastiske spillere. Tak til Football Writers' Association og til alle, som har stemt.

- Tak til mine holdkammerater, som er grunden til, at jeg har kunnet opnå noget. Det har været en fantastisk sæson for os alle i Leicester. Det handler om sammenholdet - ikke enkelte spillere, siger Vardy ifølge Reuters.

Leicester-topscoreren gjorde sig for alvor bemærket i denne sæson, da han var den første spiller til at score i 11 Premier League-kampe i træk.

290 journalister stemte om prisen som årets fodboldspiller. Der blev også givet stemmer til holdkammerater som blandt andre Riyad Mahrez og N'Golo Kante, der blev nummer to og tre.

Også den danske landsholdsmålmand Kasper Schmeichel fik stemmer, men ikke nok til at blande sig i top-tre.

- Historien om Jamie Vardy har helt sikkert fascineret enormt mange journalister.

- Hans rekord med at score i 11 kampe i træk, er juvelen i, hvad der sikkert vil blive Leicesters Premier League-krone, siger Andy Dunn, der er bestyrelsesformand i FWA.

Vardy vandt med 36 procent af stemmerne, og han er den første englænder, der har vundet, siden Scott Parker vandt i 2011. Det er første gang siden 1948, at en Leicester-spiller har fået titlen.

Leicester fører med otte point foran Tottenham og kan fejre mesterskabstitlen mandag aften, hvis Tottenham ikke formår at vinde over Chelsea.

/ritzau/