Journalistforbund: Sass mangler respekt for demokratiet

Næstformand for Dansk Journalistforbund, Lars Werge, giver ikke meget for, at Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Sass Larsen (S), er blevet så inspireret af debatten om offentlighedsloven, at han nu overvejer at stille forslag om fuld aktindsigt for offentligheden i journalisters arbejde.

»Det begynder at dufte af, at man bruger offentlighedsloven som redskab til at slå pressen i hovedet med. Det er offentlighedsloven ærligt talt for alvorlig til,« siger Lars Werge til Berlingske Nyhedsbureau.

Han mener, det ikke er respekt for folk og demokrati, når Henrik Sass Larsen gør »offentlighedsloven til et våben« mod journalister.

»Loven er et instrument, som offentligheden har til at kontrollere demokratiet og demokratiets udøvere. Hvis Socialdemokraterne har samarbejdsproblemer med pressen, skal man ikke bruge offentlighedsloven til at regulere problemerne med. Den regulerer jo ikke kun medierne. Den regulerer hele folkets tilgang til demokratiet,« fortsætter Lars Werge.

Torsdag morgen sagde Henrik Sass Larsen, at det er mediernes dækning af den omdiskuterede offentlighedslov, der har givet ham stof til eftertanke.

»Når man nu er så inspireret fra pressens side om, at man skal have fuld aktindsigt i, hvad politikerne foretager sig, så kan det vel også udvides til at gælde medierne. De er jo også i høj grad magtudøvere,« sagde Henrik Sass Larsen.

»Det kunne da være spændende, at offentligheden også fik adgang og indsigt i, hvordan journalisterne arbejder, og hvordan de udøver deres magt, eksempelvis chefredaktørerne. Her tænker jeg på, hvordan de behandler kilder, materialer og alt muligt andet. Det kunne da være et interessant eksperiment,« lød det fra Socialdemokraternes gruppeformand.

Henrik Sass Larsens kommentar kommer dagen efter, at den nye offentlighedslov samlede op mod 1.000 demonstranter på Christiansborg Slotsplads.

Lovens stramninger om blandt andet retten til indsigt i korrespondancen mellem ministre og ministerier har vakt vrede i brede kredse, ikke mindst blandt journalister.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip