Journalistisk lektor: Foretrækker gratis nyheder på nettet

Det er den journalistiske lektor Filip Wallberg, der gerne smutter om avisernes betalingsmure.

Han mener dels at det betalte indhold er af for ringe kvalitet, og dels at det er meget hurtigere at snyde end at skulle have pungen op.

- Lige nu tager det længere tid at foretage en dankorttransaktion og registrere sig som bruger på Politiken.dk, end det gør at omgå betalingsmuren, siger Filip Wallberg til Kristeligt Daglad.

Blandt andet Midtjyske Medier har helt lukket for at brugerne kan se nyheder på deres hjemmesider uden et abonnement, mens andre farer mere lempeligt frem med deres betalingsmure.

Hos Politiken og Berlingske kan man således se et vist antal artikler hver måned, inden man skal betale ved kasse 1.

Men Filip Wallberg mener ikke indholdet bag de tunge betalingsmure er godt nok, og derfor er det en spændende udfordring for ham, at sno sig uden om murene.

Det kan man balndt andet gøre ved at slette sine cookies i sin browser, for på den måde nulstilles adgangen til disse betalingssites.

- Der findes mange glimrende, gratis alternativer til de steder, der kræver betaling. Og hvis jeg ikke kan få mit nyhedsoverblik på Politiken.dk, søger jeg hen til et sted, hvor der findes gratis nyheder. Der er netavisernes indhold ikke ekstraordinært nok, siger Filip Wallberg til avisen.

Hos Politiken er den digitale chefredaktør, Lars Grarup, selvfølgelig ikke glad for den udmelding.

- Det må være op til deres moral, om de synes, det er i orden. Jeg synes bare, det er rystende, når folk, der arbejder i faget, kommer med så håbløse betragtninger. Det gælder både undervisere, journalister og studerende. Hvis ikke engang de kan se, hvorfor de skal betale, er det dybt bekymrende, siger han.

Dagens Gossip