Juan Mata redder United fra ny nedtur

08/11/2014

Juan Mata skabte stor forløsning hos Manchester United, der lørdag fik den første sejr i Premier League i mere end en måned med 1-0 over Crystal Palace.

Den spanske angriber var netop sendt på banen, da han 23 minutter før slutfløjt tordnede bolden i mål med et velplaceret langskud.

Hjemme på Old Trafford havde United-manager Louis van Gaals mandskab i den første time haft mere end svært ved at nedbryde gæsternes defensiv.

Der var kommet lidt mere snert over værternes afslutninger efter pausen, hvor storholdet måske endda var heldige med, at det fortsat stod 0-0. Gæsternes Fraizer Campbell var nemlig kommet til et par gevaldige muligheder.

United havde initiativet gennem hele kampen, men hverken Wayne Rooney eller Robin van Persie havde tilsyneladende fået indstillet sigtekornet.

Den manglende præcision fik dog kun kosmetisk betydning, efter at Juan Mata havde afløst belgiske Adnan Januzaj efter godt en times spil. Spanierens flotte scoring betyder, at United kæmper sig op på ligaens sjetteplads.

Louis van Gaals dyrt indkøbte hold har skuffet dette efterår, hvor den seneste sejr blev hevet hjem den 5. oktober mod Everton.

Landsholdsmålmand Kasper Schmeichel blev passeret to gange, da Leicester City på udebane tabte 0-2 til Southampton. Shane Long scorede to gange for hjemmeholdet, der indtager Premier Leagues andenplads fire point efter topholdet Chelsea.

Oprykkerne fra Leicester ligger i øjeblikket til nedrykning som nummer tre fra bunden.