Jubel i Sverige: Playoff-pladsen er hjemme

12/10/2013

Mens Danmark oplevede et stort antiklimaks med Alberto Aquilanis udligning til 2-2 i overtiden i Parken, var oplevelsen lige modsat på Friends Arena i Stockholm.

Her udløste Zlatan Ibrahimovic' sejrsmål i det 86. minut ikke kun store jubelscener, men også den andenplads, der udløser en playoff-kamp til svenskerne.

Det begyndte ellers forfærdeligt for Sverige, der kom bagud efter en halv times spil, da Martin Harnik scorede på kanten af offside.

Den tidligere Brøndby-spiller Johan Elmander havde et godt forsøg på stolpen, men bolden ville ikke ind, og ved pausen så det ikke godt ud for de svenske VM-forhåbninger.

Martin Olsson fik dog optimismen tilbage i Stockholm, da han med hovedet - og på oplæg af Zlatan Ibrahimovic - udlignede til 1-1.

Uafgjort ville have betydet, at Sverige skulle ud i en skæbnekamp mod Tyskland om andenpladsen i sidste spillerunde, men det sparede Ibrahimovic altså sig selv og holdkammeraterne for med en frelsende scoring til slutresultatet.

Tyskland sikrede sig med en 3-0-sejr over Irland førstepladsen i puljen og direkte kvalifikation til VM i Brasilien.