Jubel over svage tal fra USAs jobmarked

Antallet af nye job uden for landbruget lander på 169.000 i august. Og det er meget dårligere, end mange økonomer har forudset. Flere havde forventet, at beskæftigelsestallet ville lande på nye job til 180.000 personer.

I den private sektor er der også skudt forbi. Her ventede man, at beskæftigelsen ville vokse til 161.000 personer, men den nye rapport viser, at den kun voksede med 152.000 personer.

Arbejdsløsheden falder fra 7,4 pct. til 7,3 pct. Det var forventet, at den ville være uændret.

Nok så foruroligende er antallet af nye job i juli nedrevideret fra tidligere opgjort 162.000 til blot 104.000 i den seneste optælling.

Paradoksalt nok jubler aktiemarkedet over de negative tal. Det skyldes, at den amerikanske centralbank nu sandsynligvis er nødsaget til at vente med at reducere deres opkøb af stats- og boligobligationer. Den amerikanske centralbank opkøber for 80 milliarder dollar om måneden og pumper på den måde likviditet ud i markederne og holder renterne nede.

Før har den meldt ud, at den vil fortsætte opkøbene, indtil man ser en

forbedring af situationen på jobmarkedet. Og det viser den nye

beskæftigelsesrapport fra USA altså ikke tegn på - tværtimod. Så indtil der er en god beskæftigelsesudvikling, vil man umiddelbart ikke se den amerikanske centralbank reducere antallet af opkøb.

Analytikere havde forventet, at man ved det næste rentemøde 17. og 18 september ville se den amerikanske centralbank reducere deres opkøb på baggrund af dagens rapport. Blandt andet Nykredit. »Vi havde sat et benchmark på en jobvækst på 200.000 for, at Federal Reserve ville begynde nedtrapningen på det kommende møde. Det blev ikke mødt. Vi udskyder derfor nedtrapningen til senere på året – enten i oktober eller december. Timingen vil afhænge af faktiske nøgletal og ikke tillidsindikatorer,« siger chefanalytiker fra Nykredit, Ulrik Bie.

Rasmus Gudum-Sessingø, der er seniorøkonom i Handelsbanken, meddeler, at det er en svag rapport, der nedjusterer forventningerne til den amerikanske centralbanks udfasningsplaner. Men han tror stadig på, at man vil se nogle små ændringer ved mødet om et par uger.

»Vi hælder dog stadig til, at centralbanken vil starte op på dette møde, men at det vil blive en blødere start, end mange venter. De seneste økonomiske nøgletal peger i den rigtige retning, ikke mindst denne uges ISM-barometer,« siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip