Jubii: Varmebølge rammer Danmark i weekenden

»Weekenden byder på masser af sol og varme. På nuværende tidspunkt ser det ud til, at der bliver tale om en regulær varmebølge,« siger vagtchef Lars Henriksen, DMI, til dmi.dk.

Landsdækkende varmebølge indtræffer, når mere end halvdelen af Danmarks areal opfylder betingelserne for en varmebølge. Det kan der blive tale om i den kommende weekend og i starten af næste uge, hvor der flere steder inde i landet forventes temperaturer på helt op mod 28 grader, ved kysterne dog lidt køligere.

Weekendens varme når frem til Danmark fra en lidt uventet retning.

»Et højtryk har nu i mange dage ligget lige sydvest for de britiske øer. I løbet af de kommende dage vil det bevæge sig lidt mod nordøst. Vinden bevæger sig med uret rundt om højtrykket, og meget varm luft fra Sydeuropa når fra weekenden frem til Danmark - dog fra det noget utraditionelle nordvestlige hjørne,« siger Lars Henriksen.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

»De nyeste prognoser antyder, at vi fra søndag og frem nogle steder måske endda kan nå kriteriet for hedebølge. Om varmen når op de højder er dog stadig usikkert,« siger Lars Henriksen.

En hedebølge indtræffer, når gennemsnittet af de højest registrerede temperaturer målt over tre sammenhængende dage overstiger 28 grader.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip