Jude Law i aktion mod import af sælskind

Canada har anmodet World Trade Organization, om at underkende forbuddet, men det vil være et fejlgreb, fastslår skuespilleren i et brev til WTO.

»Som en skuespiller, der altid vil opfatte Storbritannien som sit hjem, blev jeg stolt, da jeg fandt ud af, at EU havde forbudt import af sælskind, skriver Law og forklarer, at hans holdning er på linie med, hvad »andre medfølende mennesker rundt om i verden ønsker, herunder hovedparten af Europas indbyggere«, nemlig at forbuddet opretholdes.

Canada er gennem en årrække blevet udsat for hård kritik på grund af den årlige jagt, hvor babysæler slås ihjel med køller. USA og Rusland forbyder import af skindene og EUs forbud indskrænker yderligere de canadiske fangeres afsætningsmuligheder. Hovedparten af landets eksport går i dag til Norge, som står uden for EU.

Dyreværnsorganisationen People for the Ethical Treatment of Animals offentliggjorde i weekenden Laws brev, der er sendt på et tidspunkt, hvor emnet er varmt. »Sherlock Holmes«-stjernens henvendelse falder sammen med en høring, WTO holder i Geneve i denne uge for at behandle Canadas anmodning.

Dagens Gossip