Juleaften er også tyvenes højtid

Skrevet af admin

22/12/2015

Dagens topnyheder

Der er langt flere indbrud i de danske hjem juleaften, end der er alle andre dage i december.

Det viser en ny opgørelse fra Alm. Brand Forsikring.

- Ser vi på december måned samlet fra 2012 til 2014, så er der to til fire gange så mange indbrud juleaften som en almindelig decemberaften. Juleaften er klart den dag, som er mest udsat, fordi så mange fejrer jul uden for hjemmet, siger skadedirektør Brian Wahl Olsen fra Alm. Brand Forsikring.

Antallet af indbrud i danske hjem er ellers generelt faldet i Danmark, men juleaften er der altså stor aktivitet blandt de langfingrede.

Den tidligere indbrudstyv Robert Nyborg husker stadig, hvordan det var i julemåneden, dengang han lavede indbrud for små tyve år siden.

- Når julen nærmede sig, så tænkte jeg, at nu er der nemme penge at lave, fortæller han til Ritzau.

- Der er stress på i julen, folk er ude og handle, og mange huse står tomme. Der ligger ofte nye ting i husene omkring jul i form af julegaver, og de ting får man mere for, når man skal sælge dem videre, siger han.

Robert Nyborg mener ikke, at det er muligt at gardere sig hundrede procent mod indbrud, men han har alligevel et godt råd til de danskere, som ikke vil komme hjem til en ubehagelig overraskelse i juledagene.

- Det bedste råd det er, at man skal have nogle gode aftaler med sine naboer. Kommer der en fremmed, så går man lige ud og hilser på. Det er noget, der virker, for tyven vil ikke ses, fortæller han.

Det er mange år siden, at Robert Nyborg lagde det kriminelle liv på hylden, og han har i dag et sikkerhedsfirma.

/ritzau/