Julehit: Vi hyrer en julemand juleaften

Telefonerne gløder hos julemændene fra Dansk Julemandslaug. De voksne vil gerne overraske børnene med en rigtig julemand juleaften.

Hvorfor lade lade onkel Hans trække i julekostumet igen i år, når man kan bestille en julemand, som ingen i familien kan genkende? Den tanke synes at have strejfet mange danske familier.

LÆS OGSÅ: Så travlt har julemanden: 17 besøg juleaften

Oldermand i Dansk Julemands Laug, Villy Brinkbæk, fortæller, at en stor andel af laugets 150 julemænd har valgt at arbejde juleaften. Og de rødklædte herrer med hvidt skæg har rigeligt at se til på årets store dag.

- Vi har rigtig mange julemænd, der skal ud og glæde familier juleaften. Jeg har snakket med flere julemænd, som starter kl. 14 og slutter kl. 22 den 24. december, siger Villy Brinkbæk, som har 30 års erfaring med at trække i juletøjet og sige hoho, til Dagens.dk.   
  
Oldermanden har heller ikke selv tænkt sig at blive hjemme hos julemor hele aftenen, han har nemlig selv to familier, som han skal ud til med julegaver.

- Julemændene i lauget har fået mange henvendelser i den seneste tid. Jeg har fået flere tilbud, end jeg har tid til, men så giver man dem bare videre til en anden julemand i lauget, siger Villy Brinkbæk.

LÆS OGSÅ: Seks ting du ikke vidste om julemanden

Grunden til at flere familier hyrer en julemand til at komme og dele gaver ud og hygge med børnene, har Villy Brinkbæk sin egen teori om.

- Det hænger sammen med, at for 6-7 år siden blev børn druknet i et sandt gaveorgie. Ovenpå krisen er det blevet sparetider, og man giver færre gaver og vil gerne gøre det specielt. Og det er her, vi julemænd kommer ind i billedet, forklarer Villy Brinkbæk.     

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med 

Når julemænd fra Dansk Julemands Laug tager ud til familier julenaften, varer besøget ca. 15-20 minutter og byder på gavegivning og julehygge. Besøget er arrangeret på forhånd, og familien sørger selv for at stille gaver udenfor, som julemanden kan tage med indenfor og dele ud. Prisen varierer mellem julemændene, som tager alt fra et par hundrede kroner til flere tusinde kroner.

Dansk Julemands Laug, der er en 22 år gammel forening, har en fast aftale med landets hospitaler, om at de besøger børneafdelingerne den 23. og 24. december, hvor de spreder glæde med laugets egne gaver.  

Dagens Gossip