Juletrafikken arter sig - men kør tidligt eller sent

Skrevet af admin

25/12/2015

Mest læste i dag

Hvis du har fået nok af julehyggen hos familien, men ikke har fået købt en hjemrejsebillet til toget, så skal du ikke fortvivle.

For der er stadig pladser i togene til de mange rejsende, der skal hjem, siger Tony Bispeskov, informationschef hos DSB, til Ritzau.

- De store hjemrejsedage er 26. og 27. december, men der er heldigvis pladser til dem, der ikke har fået bestilt pladsbillet eller købt billet. For mens udrejsen typisk ligger den 23. december, fordeler hjemrejsen sig over flere dage.

Han gør dog opmærksom på, at der er mest travl i tidsrummet 12.00 til 18.00, så derfor er det bedst at rejse før eller efter. Men det kommer også an på, i hvilken retning, du skal.

- Langt de fleste tog før jul turen fra øst mod vest - fra Sjælland mod Fyn og Jylland - og nu går det den modsatte vej.

Og på motorvejen har det heller ikke været hektisk fredag. Trafikken er gledet fint hele fredagen, siger vagthavende ved Vejdirektoratet, Brit Osted Nielsen til Ritzau. Men både lørdag og søndag bliver der en del rejsen hele dagen.

- Derfor er det bedst at køre tidligt eller sent, da det er hele dagen, det drejer sig om og sådan vil det formentlig blive til og med den 29. december.

Og så skal man selvfølgelig holde øje med vejret, siger Brit Osted Nielsen.

- I Nordjylland har de lovet regn og slud i løbet af dagen i morgen, så det skal man være opmærksom på.

/ritzau/