Jumbojet nødlandede i Gatwick

Skrevet af admin

29/12/2014

Dagens topnyheder

En jumbojet fra Virgin Atlantic på vej til Las Vegas i USA blev mandag tvunget til at gennemføre en "ikke-standard"-landing i Londons Gatwick-lufthavn, efter at tekniske problemer havde tvunget flyet til at vende om.

Episoden fører til en del forsinkelser og forstyrrelser i trafikken til og fra lufthavnen.

Tv-optagelser viste det uskadte fly efter nødlandingen, som førte til et øget alarmberedskab i lufthavnen.

- Det var et teknisk problem med et af landingsstellene, som tvang flyet til at vende om, hedder det i en presseerklæring fra Virgin Atlantic.

Flyet, Virgin flight VS43, der lettede mod Las Vegas 11.28 London-tid, vendte om for at flyve tilbage umiddelbart efter at have passeret den britiske vestkyst. Det cirklede i en periode rundt over Devon og den engelske sydkyst - øjensynligt for at bruge brændstof.

Ved nødlandingen måtte flyet lande ved at bruge tre landingsstel i stedet for fire.

- Som en standard sikkerhedsforanstaltning står brandslukningskøretøjer og ambulancer parat ved nødlandinger, sagde en talsmand for lufthavnen inden nødlandingen.

Øjenvidner siger, at flyet var relativt langt nede før landingen, og at piloten øjensynligt forsøgte at "ryste" landingsstellet løst.

Mange fulgte flyet direkte via smartphone apps og sociale medier, og flyet, der havde fået hashtag #VS43 - flynummeret - vakt opsigt på Twitter.

/ritzau/Reuters