Juncker: Alt tyder på græsk låneaftale i august

EU's kommissionsformand, Jean-Claude Juncker, venter en aftale om milliardlån til Grækenland klar inden udgangen af august.

- Alle de meldinger, jeg har modtaget, tyder på en aftale i løbet af denne måned, helst før 20. august, siger Jean-Claude Juncker i et interview med nyhedsbureauet AFP.

20. august er en kritisk dato. Den dag forfalder to græske regninger på i alt 3,2 milliarder euro til Den Europæiske Centralbank, ECB.

I september skal grækerne betale yderligere 1,5 milliarder euro til Den Internationale Valutafond, IMF.

Indtil videre har premierminister Alexis Tsipras - med store vanskeligheder - haft succes med at vinde parlamentets opbakning til upopulære reformer af blandt andet skattepolitik og pensionsvilkår.

Parlamentet stemte om og vedtog i slutningen af juli flere af disse reformer, der er et krav fra de internationale kreditorer til gengæld for lån på 86 milliarder euro.

I denne uge holder den græske finansminister møder med repræsentanter for Den Internationale Valutafond (IMF), Den Europæiske Centralbank (ECB), EU-Kommissionen og EU's redningsfond om låneprogrammet.

Grækenlands regering sagde tirsdag, at den venter en aftale klar 18. august.

Efter indledende knas i forløbet er der nu "tilfredsstillende" fremdrift i forhandlingerne, siger Juncker.

Han understreger, at et mislykket forsøg på at nå en aftale vil betyde, at "man skal arrangere en ny periode med overgangslån", som det var tilfældet i juli, da EU's redningsfond sikrede, at grækerne kunne betale sine kreditorer.

Lånepakken, der aktuelt forhandles om, vil blive den tredje til Grækenland siden 2010.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip