Just-Eat kræver ulovligt gebyr af kunderne

Faktisk skal man købe for over 500 kroner, inden Dankort-gebyret må ryge op på 1,79 kroner, og eftersom Just-Eat oplyser, at selskabet har 10.800.000 handler om året alene i Danmark, er der tale om et stort millionbeløb, som kunderne har betalt for meget.

»Det er et ulovligt højt gebyr, Just-Eat tager for alle handler med Dankort på under 500 kroner, og det er en overtrædelse af Betalingstjenesteloven,« siger kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Martin Nyvang, til Søndagsavisen.

Just-Eat vil ikke oplyse, hvor mange af de 10.800.000 årlige handler, selskabet gennemfører, der foretages med Dankort. Men ifølge tal fra firmaets egen brancheorganisation, Foreningen for Dansk Internethandel, foretages ni ud af ti køb på internettet med Dankort.

Afsløringen af Just-Eats gebyrtricks får nu konsekvenser for selskabet.

»Vi skriver nu til Just-Eat og beder dem om en redegørelse. Derudover har vi også på baggrund af Søndagsavisens henvendelse igangsæt en undersøgelse for at afdække, om der er et generelt problem med for høje dankortgebyrer i forbindelse med nethandel,« siger Martin Nyvang.

Hos Just-Eat anerkender man ikke Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens udsagn om, at de overtræder loven.

»Umiddelbart har vi med vores jurister fundet af, at vi overholder reglerne,« siger direktør Mads Eriksen.

»Vi skal have dækket de omkostninger, vi har. Vi tjener ikke ret meget pr. transaktion, og derfor er vi nødt at løfte det over på vores kunder. Og for at der er noget gennemsigtighed i det og for at undgå misforståelser, har vi valgt at tage en gennemsnitsbetragtning ud fra, hvad det er, at vi i sidste ende har af udgifter, og faktisk ender vi med at tabe penge på det,” siger Just-Eat-direktøren.

BNB

Dagens Gossip