Justin Bieber læner sig op ad retssager

Sangeren kom i strid modvind efter en koncert i Buenos Aires sidste weekend, hvor der blev kastet to argentinske flag op på scenen. I stedet for at samle dem op og udtrykke sin påskønnelse, som de fleste turnerende kunstnere gør, forsøgte Bieber at feje nationalsymbolerne til side, først med fødderne og derefter med et mikrofonstativ, hvilket udløste voldsom vrede.

Popstjernens patriotiske fans anklager ham for at behandle flagene som et par snavsede pudseklude og i går rykkede Bieber ud med en undskyldning. Han hævder at have forvekslet flagene med beklædningsgenstande.

»Folk smider altid ting op til mig og dem lader jeg normalt scenearbejderne fjerne, så ingen kommer til skade«, skriver sangeren på Twitter og fortsætter: »Mit team sagde, at dettehér var en skjorte, men selv om det var et flag, ville jeg aldrig gøre noget respektløst over for Argentina eller argentinerne. Jeg er ked af, at nogen opfattede mine handlinger forkert og håber, I kan tilgive min fejltagelse«.

Tilbage i Sydamerika står, at Bieber er sigtet for to overtrædelser af straffeloven for grafittimalerier i Brasilien og Columbia. Dertil kommer, at en argentinsk advokat nu anklager popidolet for at pudse sine bodyguards på en fotograf i Buenos Aires og en anden vil have ham dømt for at vanære landets flag, noget der kan straffes med fire års fængsel.

Alejo de la Torre fra Cordoba har indgivet en official anmeldelse, hvori han skriver, at Bieber »tørrede scenegulvet med republikken Argentinas nationale symbol, hvilket er en alvorlig forbrydelse efter vores lovgivning«.

Endelig klager en stor gruppe fans over, at Bieber opgav sin koncert i søndags efter mindre end en time og udeblev fra et møde, de havde betalt i dyre domme for. Sangerens forklaring var madforgiftning, men fansene vil alligevel have deres penge tilbage. De er gået til det argentinske forbrugerklagenævn, der påtager sig at føre sagen.

Dagens Gossip