Justin Bieber opgiver sin abe

Dyreværnsfolk roser for en gangs skyld Justin Bieber. Han opgivet ejerskabet af den cappuchinerabe, han forsøgte at smugle ind i EU, og den beslutning mødes med begejstring.

Bieber blev afsløret i München skærtorsdag, da han ville tage sit eksotiske kæledyr kaldet Mally med ind i Tyskland uden at have de nødvendige papirer i orden. Toldvæsenet konfiskerede straks den kun
14 uger gamle abe, der blev overladt til et lokalt dyreinternat.

Kritikken haglede ned over popstjernen, som flere eksperter kaldte uansvarlig. De påpegede, at menneskeaber aldrig bør holdes som kæledyr og rasede over, at sangerens Mally var taget alt for tidligt fra sin mor.

Det ser ud til, at kritikken har gjort indtryk. Ifølge internatet ønsker sangeren sin lille ven overdraget til en zoologisk have. »Hans advokater har tilkendegivet, at de er indstillet på at lade os få aben«, siger Tierheim Münchens talskvinde Judith Brettmeister.

Hun oplyser også, at Mally havde brug for dyrlægehjælp, da han ankom til internatet, men har fået det meget bedre efter en måneds kærlig pleje. »Han savner selskab af artsfæller, men lærer ligeså langsomt at klatre og bruge sin hale«, beretter talskvinden.

People for the Ethical Treatment of Animals, PETA, fastslår, at Bieber har truffet den rigtige beslutning. »PETA er taknemmlig over, at Justin Bieber lyttede til vores råd og opgiver Mally«, siger en talsmand til nyhedsbureauet WENN og oplyser, at organisationen anbefaler en flytning til et sted som The Monkey Sanctuary i
Storbritannien: »Det er optimalt for Mally, for her vil han blive integreret i en flok og få det sociale samvær, der er så vigtigt for abers trivsel«, lyder det.

PETA ser nødigt, at cappuchineraben sendes til en zoologisk have i Tyskland, hvor der er tradition for at sælge overskydende dyr til cirkusser eller private samlere.

Bieber kan stadig nå at skifte mening. Hans frist for at hente Mally udløber først på fredag.

Dagens Gossip